Здраво мајки, имам едно прашање. Треба да го земам последното породилно арно ама во фирмава во која работам ги згрешиле саатите, се јавив во подрачната служба каде живеам, ми рекоја корекција на саатови. Ајде одново, се реши тоа, но кога ги прашав кога ќе добијам исплата како на шала ми викаат вгодина. Некоја слично искуство како моево ? Да се надевам на исплата до крај на месец или ?
Минатиот пат мене ми згрешија и дури на 9 следниот месец, а пред први ми кажаа да корегираат,така што има време ако корегираат да те исплатат... Ама со фондот не се знае ништо... Пс.кај мене нема уште
Од фирмава ми кажаа дека направиле корекција, но од фондов ми рекоја дека требало да поминат 48h за да се прифати корекцијата, па после тоа да се направи транавер на пари .. и не знам, со душа чекам да се одкачам од овај наш нефункционален фонд.
А и ако по некоја случајност се јават, се безкрајно дрски. Инаку прашај во подрачната служба каде што живееш, 3 месеци е стварно претеризам.
Јас сеуште немам земено, од Октомври ми е птворено породилното и еве два месеци немам земено, не знам кога планираат да ми пуштат
Прашав мила секаде,ми велат ке имаш исплата и сеуште нема. И во фирма се јавив,ок е од страна на фирмата
Чекам одговор се обратив и до лице кое работи во фондот уште ништо ми нема одговорено, од страна на фирмата е средено се, ама ствсрно ја претеруваат без никаков прилив на сретства сум два ипол месеци
Јас вака чекав два месеци породилно, од фирма викаа средено е, ама сепак испадна дека не е. Имаа грешка направено и затоа немав исплата. Ако може нека иде некој да провери директно во фонд.