Здраво мајки =) дали кај вас има породилно ? Кај мене има некои смешни 474 ден од фонд и се чудам што се дешаваа ?!!
Рано е од 12 натака само минатиот месец нешто им се сони па пуштија од 8ми нешто ти должеле ваљда и јас еднаш имав 1000 и уште незнам од кај се
епа можда ...бидејки ми фалеа околу 700денари во претходната исплата , се почудив викам зошто толку малку ....
не пуштаат точно на пр ако треба 12000 они ке ти пуштат 11700 и нешто си задржувале а за шо незнам тие нема да ти ги вратат така да не си рачунај точно околу -200 ден ќе ти фалат
Мајки од Аеродром што имате поднесено барање за паричен надоместок на почеток на Март дали ви има стигнато нешто? Исто и од социјално?
Да не има некој поднесено барање за парична помош за првородено во Гази Баба и са знае што ае дешава? Инаку породилно нема и кај мене уште. Аман веќе.
јас поднесов на 15 јануари ми пуштија на 25 март се чека 2-3 месеци а исплатата е околу 25 другарка ми работи во центарот и така кажа и јас баш почекав и послем 3 месеци имаше
Za kakva potvrda stanuva zbor? Za prvorodeno ili za plata preku fond? Davaat nekoja potvrda i kaj se nosi?
Да, со тие документи отидов во општина и ми дадоа потврда. Таа потврда се носи во банка, Тутунска или Шпаркасе. Сменета е постапката во скоро време очигледно.
да само потврдата што ти ја даваат од социјално со бројот се носи во банка за да направат поврзување и потоа се чека се зависи од банката кога она ке ги побара парите во некои банки се чека повеќе некаде помалку
Земал ли некој породилно за март? И дали има некој од општина Чаир ме интресира колку исплаќаат за првородено дете?