Mamicki edno info ako moze. Konecno deneska izleze izvodot za bebce i deneska dadovme dokumenti za porodilno. Porodilnoto mi e otvoreno na 18.12. Kogada ocekuvam isplata? Dali prvo zanpola dekemvri ke pustat,pa potoa da cekam za januari? Znae nekoj kako odi?
Јави се да не има проблем некој, еве кај мене утнале нешто со работните саати,ама да не се јавев немаше да знам, направија корекција во ујп ама кога ќе земам тоа незнам...
Ама јас веќе 7 месец како треба да земам исплата зарем има врска тоа не е проблем само за првата исплата? Кај мене нема ни денес.
Jas vcera podnesov. Trudnicko otvoreno 20dekemvri. @hana@@ mislam taka deka za dekemvri ke ni pustat za nedela-dve. A za januari vo fevruari, a moze i mart kako sto se ažurni
Јас документите ги однесов крајот на ноември, исплата за пола ноември зедов на 22 декември, а за декември на 11 јануари. Т.е. првата исплата ми беше после 3 недели, а има кај некои и за 2 недели од поднесување што им исплатиле.
Jas k8ga podnesyvav za 5 dena isplata imav,ako se e vo red so dokumenrite.Posle redovno na 13 ..e za dekemvri uste cekam
Здраво, дали има некој искуство породилното ми заврши 8 декември, а од 9 сум на боледување за бебе. Исплата немам ни за тие 8 денови од декември. Се соочила некоја со истото, како оди таа исплата?
И мене ми заврши породилното на 12 декември, исто и боледување имам, а исплата немам за ништо. Ќе почекаме до крај на месец.
Boze Gospode. A vo megjuvreme da umreme za jadenje Ne se normalni kolku kasnat. A tie pari da mi se za osnovna egzistencija? Da treba ad mleko da mu kupam, dva ipol meseci ke me ceka bebeto??
Искрено не паметам точно, ама отприлика една недела пред да имам исплата, т.е 2 недели по поднесување.