Потполно се согласувам, ама очигледно е дека треба да имаш заштеда или друг приход поради овие работи, не е хумано зошто некој живее баш од овие средства
Породилното ми е отворено од 15.11 до сега само за тој половина ноември имам земено Кога да очекувам за декември
Мене ми е отворено на 09.11 земав и за ноември и декември, можеби ќе ти пуштат овие денови за декември
Ни денес нема за декември, ако штрајкуваат ќе биде интересно,само не ми е јасно што мислат дека бебињата од воздухот ни живеат?
Се чудам како ќе функциониравме да беше само таа "плата", млеко ваљда ќе купев со "вошки", ама ајде и ние уште малку ќе се откачиме...
Dali nekoj znae ako go prekinam porodilnoto i se vratam na rabota dali ke mi sleduvaat dve isplati..i plata i porodilno do kraj
После поднесени документи и прва исплата од фонд дали треба нешто дополнително да се носи или тоа е тоа? Ќе си исплаќаат мссец за месец до крај на породилно? Како е постапката?
Се јавив денес, воопшто не ни сакаа да проверат дали има некој проблем или не. Ми рекоа секој ден имало исплати чекајте.
Во Битола референтната наводно(не знам колку е точно) си дала отказ, така да кој знае кога ќе пуштат за тие што сме на боледување.
Mi treba informacija. So brojceto od socijalno za vtoro dete,se nosi vo banka taka? Dali moze drug vo moe ime ili. Moram licno vo banka? Konkretno za Stopanska Banka prasuvam..
Mene denes mi stigna priliv od fond za zdrastvo glavna smetka znae li nekoja porodilno e ili nekoja ednokratna doma nemam nikakvo resenie stignato a sumata e 6000 den kollu so se i ednokratnite i ne sum sig so e inaku bi trebalo da e za dekemvri za 6 dena, plata od firma pominata na 5 januari
Vo cel na doznaka ili povik na broj na sredstvata sto stignale, ima broj, ke prasas vo banka ili vidi ako imas elektronsko. Ke sporedis so livceto i brojot od fond sto ti go dale i taka ke znaes za sto se.