За да имаш доказ, порано се носеше во банка за исплата, а сега се врзани па полесно е само исплата чекаш.
Малку е подлабок проблемот од тоа зошто и покачувањето е со политичка позадика,ама да, заслужуваат повисоки плати фзо.
Добро овие од еднократна парична помош исто социјално ги пушта? Претераа веќе повеќе од месец дена поминаа
neznam koj gi pusta,ama bebeto ni e rodeno 05.07 i seuste nemame zemeno...zborime za tie 5000 za prvo rodeno bebe,vo bankata ni rekoa pominal predmetot se e ok da si cekame isplata od socijalno i nema uste
Кај мене редовно пуштаат и патолошка и породилно барем до сега. 1 недела од поднесување. Исто и паричната помош е пуштена.
Зар и после прва исплата може ради грешка да не исплаќаат? Таман викам да не ги мислам секој месец,да прашувам и пишувам... ужас
Imase greska, koregirana e. A i ponataka stvarno moze da se zgrezat? Od sto zavisi ponataka? Aj sea za prva isplata saati utnale od knigovodstvo. Ama nataka so pravat? Kako ke ti se posrekji so isplative izgleda. Haos.
Може да мене ми утнале во саатите и се корегира прво во ујп па после пуштија (првиотпат незнаев дека е можно) и тогаш кога ми кажаа дека е згрешено штом не пуштија на 22ри ѕвонев пак исто требало корекција и петокот пред штрајк пуштија на 2.2 за декември