Kakva potvrda se nosi vo Banka? Na mm koga beshe vo Opshtina ne mu kazaa deka treba da odnese nishto vo banka, samo mu pobaraa transakciona smetka i mu kazaa deka kje mi gi pushtat parite na taa.....
Jas koga gi podnesuvav dokumentite mi dadoa samo brojce. Ne mi dadoa ninakva potvrda. Ja davaat naknadno? Nikoj nisto ne mi spomna.
Мене потврда ми дадоа, број не ми дадоа. Дај барем кажувајте за која општина се работи, не да вртиме во круг со мислењава.
Za opstina Karpos znam baraat uslov eden nevraboten roditel, od bebeto izvod i licni karti. Ova so roditelov katastrofa, demek gledaj otkazete se
Podnesuvav vo edni baraki kaj Tutunski kombinat nakaj ambulanta Prolece. @Eli23 ne se raboti za opstina tuku za ministerstvo za trud i socijala, paricna pomos od drzavata za prvorideno.
Да, ама се поднесува до подрачното одделение во просториите на општината. Пример јас во Гази баба поднесов, во нивната подрачна. А општина мислам како место на живеење, не како орган. Секоја општина дава различна сума на пари, па така мислам и постапката да не е различна.
Nemoze da e postapkata razlicna dokolku stanuva zbor za ist organ ama razlicna podracna. Pak se cudam zisto mene ne mi dadoa nikakva potvrda osvem brojce deka sum podnela.
Женички,сакам да ве прашам дека сега ако тргнам на работа и ме осигураат,после ке имам ли право на породилен надоместок?
Мене геникологпт кога ми ја даде потврдата ми рече дека се зима и од социјално и од општина арно ама јас сум мажена во ск ама л.карта уште ми е од мојот град и ми рекоа од кај ми е л.карта од таму да поднесам и јас од мојот град земав пари од социјално а не можев во ск да земам од општина поради л.карта