На кој број да се јавам ама да сака да провери со матичен број што е проблемот, на еден број некоја страна поназад вртев не сакаа да проверат само вика чекај ќе добиеш. А јас уште за декември немам земено.
Да не знае некој дали каснат ако е за прва исплата? Мене треба прва исплата да ми е за јануари, дали би ми пуштиле заедно со другите за јануари или ќе каснат некој месец па после? Не знам, можеби е глупаво прашање ама стварно не разбирам како функционираат во фонд...
Мене првата исплата ми беше околу 20ти месецот, после продолжи секој месец на 10ти. Зависи кога си поднела документи…
Ако сте од иста група, сепак ги пуштаат во различен ден исплатите. Јас сум во прва група секогаш, бидејќи од фирма пред 1ви пуштаат плата, ама некогаш добивам ден/два покасно.
Na,12.02 mi pustija za pola dekemvri porodilno(od 18.12 e otvoreno) Koga,da ocekuvam za januari? Sleden mesec? I taka ke si kasni po eden mesec?
Исто и јас немам, само поради тоа едвај чекам да се вратам на работа. Мислам не е проблем, ако не пуштат до петок ќе треба на бебево со крпи да го повивам, место пелени..
Дали денес има некој исплата? вчера кога се јавив ми кажаа дека ќе има исплата дека е почнато но денеска гледам ни една членка нема пишано дека земала.