Така е луѓе што се научени како мене тебе се да биде под конец платено средно се ова не вади од колосек и многу се нервирам кога молам како што напиша за мои пари а знаеш дека ги имаш но никако да ти легнат на сметка е од тоа најмногу се нервирам
Зошто каснат месецов знае некој? Последно породилно треба да земам, до сега секогаш земав до 11ти во месецот, сега уште нема.
Се разбравме ,сите сме малку нервозни ради неизвесноста ....второ трудничко ми е обично ете до кај 12ти 13ти сум земала,од фирма на 1ви имам редовна плата...и затоа прееска ме изнервира нивниот одговор следната среда(а тоа веќе пред крај на месец му доаѓа).А за групите можно е да си во право можда не постојат,ама по некоја логика мислам дека треба да имаат ред спооред платите(придонесите)како ни се пуштаат.Ајде утре на сите да ни пуштат
На кој ќе му пуштат утре прв да пријави одма хахахаха.Дај боже да е на сите да си се порадуваме малце да заборавиме на нервозата.❤️❤️❤️
Како знаете во која група сте? Плата секој месец 4 или 5 земав, породилно околу 13ти и секако касни месецов
Ne postojat grupi majki znaci ovaa procedura ide od podracnite stom vi se pustat pridonesite od firma i vo Ujp stignat istovremeno i osiguruvanjeto imaat oni uvid vrz toa gi pravat specifikaciite i gi pustaat do glavniot Fond za isplata ne postoi grupa nikakva zatoa sto da bi postoelo bi odele se po red i ne bi docnele logicno neli voedno ima clenki koi ako zabelezavte cekaa po 3 ili 4 isplati znaci tamu vladee bezredie a videte i STRAJKUVAA pa koga ke razmislisam sega vaka nitu vo zdravstvoto nitu na fond nitu na drzavna administracija denar ne bi dala eve iskrena da bidam zosto mnoguuu retko rabotat a baranjata im se visoki isto kako na funkcionerive a nie vo privatnive firmi se ubivame od rabota
Сега ѕвонев на бројот погоре што го имаше пишано една членка, ги добив и ми дадоа три броја за ѕвонење само за боледувања што работеле. 075383284 075383219 075383357
Леле колку се за никаде во Фонд.Се јавувам да прашам за исплата кога, ми викаат ние неможе да знаеме, тоа се прави софтверски.Како ќе генерира софтверот така ќе има исплатаНие не можеме да знаеме.Дали некој слушнал нешто по апсурдно од ова? Толку години работам со плати, па вакво нешто прв пат слушам.Мислат дека ние сме толку неписмени или што
Ne tuku oni NISTO NE RABOTAT A SE BUNAT ZA POKACUVANJA I TAMU TREBA DA SE PODREDAT RABOTITE POSO NIKOJ NISTO NE IM RABOTI JAS DENAR NE BI IM DALA NITU TAMU NITU NA ZDRAVSTVOTO ZATOA STO SE APSOLUTNA KATASTROFA
Haha taka mu doagja a i da odat na rabota djabe odat gledate ne rabotat a za strajk se prvi more mars