Ама не секоја општина дава. Гази Баба не дава пример. Само социјалното. Така мене ми кажаа. Ако сум грешка исправете ме.
Od dve mrsta se zema. Edno od socijalno, preku min za trud i socijala i vtoro preku opstina no ne sekoja opstina dava pari. Kolku jas znam samo pet opstini davaat pari za prvorideno. Aerodrom, karpos, centar, k voda i poslednata ne ja znam, mislam cair ama ne sum sigurna.
Ни мене не ми е јасно искрено и јас мислев од две места...од општината во која живееш и од социјално..ама изгледа не е така
Документи за од општината си се поднесуваат во општината а за од социјално каде? Маж ми беше таму кај тутунски го вратиле му кажале тоа било за центар и аеродром само...и сега не ми е јасно кјај треба документи да поднесеме???
Не си грешка,не даваат до Гази Баба од двете, само од Социјалното. Јас поднесов средина на Март и незнам кога да чекам да ми стигнат...
E taka kazete, da znam sa itidam naknadno. @Dollyy tocno za tie opstini tamu se podnesuva. Za drugite neznam prasajte.
Како и од социјално и од општина? Јас знам само од социјално, 5000 ден за прво дете. Кажете да не треба и од друго место да барам пари
Скопје се дели на повеќе општини и секоја општина е своја приказна не сите даваат ваљда зависи до градоначалникот а во помалите градови е само од социјалното