Дали кај сите било случај да се доцни последната исплата? И според која логика тоа е така? Сеа се сетив дека ми е последна исплата и ме фати нерв
Јас не знам луѓе што е ова. Од фирма зедов зс неколку дена плата, а породилно немам земено од јануари. Значи за 19 дена јануари немам земено ништо... Премногу доцни
И кај мене нема исплата претходниот месец пуштија на 18ти пред тоа на 15ти првите на 21ви така да во две групи сум хахахаа во втора и трета ако постојат групи
Ти одговорија? Јас добив одговор дека не е пракса да се доцни со последна исплата доколку работодавецот уредно достави законска корекција на часови до Ујп, во мојот случај се е уредно доставено и налогот е веќе во спецификација за исплата ,е сега уште да видиме кога ќе исплатат
Да , денес мми одговорија. Да контактирам со п.с од мојот град. Контактирав и со одговорната од п.с , утре да ја контактира работодавецот.
Здраво, треба да земам прва исплата за половина од месец февруари бидејќи тогаш се породив меѓутоа сеуште нема ништо. Ве молам дајте мејл/број/било каков контакт кај што можам да исконтактирам некој?
Јас за првите исплати чекав 2 ипол месеци, дај боже тебе да ти пуштат порано.. Овие се два маилови кои ги имаат пишано тука пробај можеби ќе ти одговорат AngelaB@fzo.org.mk VeraL@fzo.org.mk
jas seuste nemam zemeno porodilno za fev,a za prvata isplata i jas cekav mesec dena i poveke mail AngelaB@fzo.org.mk broj 075 383 219
Dali nekoj dobi isplata za nega na dete do 3 godini, jas cekam za fevruari uste, do 1 fevruari bev na porodilno resenie mi stigna na 14 mart i uste nema isplata. Docnat li vaka sekogas?
Од декември сум на породилно, јануари ме породија, после болница им беа однесени документите што се потребни и уште ги нема за плата.... Ниту декември, ниту јануарска, а нит пак февруарска плата видов.... Има некој друг што чека олку многу?