Фала. Од 6 март сум на породилно ама пред неколку дена ги однесоа документите од фирма во сметководство валда тогаш и во фонд па сигурно ќе си почекам исплата
А како се одредува кој ден на кои пуштаат породилно, знае ли некој. Мене еднаш на 12, еднаш на 13, еднаш на 7... овој м, уште не знам...
Нема правило чекаат да пројдат придонеси од ујп Мене прво на 22ти па 13ти ми исплатија. Месецов ќе видиме
Majkicki dali ima nekoja da zema porodilno na stopanska banka?Ako ima da mi kazete okolku kolku casot vi legnuvaat pari na smetka?Vi blagodaram na odvoenoto vreme
И кај мене има денес. @Endzi 123 јас сум на стопанска битолска, откако имам примања, плати, боледувања, првото породилно, секогаш ми легнувале после 16ч, сега ова породилно наутро ми легнува на сметка. Не знам до што е.
Здраво. Јас сум на Стопанска банка и искрено нема правило кога стигаат. Еднаш ми имаат стигнато во 10:30, 12 и нешто, 13 часот... според мене, стигаат веднаш штом ќе ги пуштат. Зборувам за Стопанска банка Скопје.
Kaj mene ima,okolu 11 stignaa, na komercijalna sum. Mislam deka imaat smetki od site banki, barem pogolemite, I legnuvaat odma stom gi pustat. Na tie pomalite posle 3.