Нема решение, ми дадоа потврда од социјално и ми рекоа ќе си чекаш исплата од банка. Еве сеуште нема ништо.
Треба да ти дадат решение од социјално и тоа се носи во банка за да те исплатат. Без решение банката нема да те исплати.
Исплаќаат. Од банка ми кажаа дека е почната процедурата и да си чекам само исплата уште во јануари месец. И за породилното не стигна решение па земав нормално дури после 2 месеца.
Ова што кажуваш е за породилно. Членката зборува за еднократна помош за новородено од социјално. Тоа не го исплаќаат ако не однесеш потврда од социјално во банка. А породилно ќе добиеш на сметка дури и да не ти стигне решение по пошта.
Муабетот беше дека исплаќаат и без решение. Она збори за решение, а не за потврда. Потврда ми издадоа од социјално и кога ја однесов во банка таа кажа џабе си доаѓала веќе е почната процедурата сега чекај исплата на сметка не мораш да доаѓаш. И за првото така исплатија без решение стигнаа пари на сметка само решение не ни добив до ден денес.
Zdravo majki. Od januari imam podneseno za vtoro dete vo socijalno, pri toa uredno nosen dokument vo banka, no seuste nemam isplata. Dali nekoja koja ima podneseno baranje od januari navaka ima dobieno isplata?