Aerodrom dava i za vtoro dete neznam za ponataka. Za prvoto zemav od grad skopje i opstina aerodrom a za vtoroto samo od opstina
А тие што се од Карпош каде да поднесат документи за во социјално што се? Оти знам едни одат Пролече, едни кај Ли ми рекоа, други Црвен крст... некој знае точно? И ова : Детево ќе се роди во општина Ѓорче П. И од таму треба извод да вадиме, нели?
Da izvod ke vadis od podracno vo gorce, edni baraki kaj dijmed ambulanta. Jas denes vo socijalno prasav za potvtdata sto trebase da mi ja dadat,mi velat nedavale se odelo elektronski gi obavestuvale bankite. Iskreno ne mi se veruva, ama ete nwsakaat da dadat potvrda kako na nekoj sto vi dale.
Зависи кај ќе се породиш јас се породив во Чаир и од Чаир вадев извод ако се пораѓаш во државна тогаш од центар,и јас мислев така маш ми вадеше му кажале така и така е пошто имам извод од детето
Za izvod na bebe sto tocno baraat? I ova pak za socijalno ne mi e jasno kaj treba da podnesi mm i sto tocno? Site razlicno velat i na salter koga ke pojdes ke ti se razvikaat. Nesalam rabota
Како што сватив уште не си породена ако грешам поправиме,и не ми е јасно кај ќе се поеаѓаш за да знам поубаво да ти објаснам
Za izvod baranje, kartonceto i vencanica kako sto pamtam a od socijalno za da ti dadat treba da e edniot nevraboten, toj sto kje podnesuva treba da e nevraboteniot.. ako gresam neka me popravi nekoj..
Ne sum porodena, zdravje denovive. Vo Sante plus ke se poragam, znam deka vo gorce treba vo opstinsta da izvadime izvod za bebeto. Inaku sum od Karpos. @mariz nevraboten roditel moze da e uslov za ednokratnava ama vo opstina, (za Karpos zboram da ne dojde do zabuna) a za socijalno ne gledam zosto i tamu bi bilo taka. Mislam ne.
Gresis. Nema vrska dali si nevraboten ili ne. Treba kopija od izvod na bebe, potvrda od maticen ginekolog deka e prvorodeno, kopija od licna karta na majkata i dve baranja tamu ke ti gi dadat i kopija od transakciska smwtka.
Vo opstina Karpos toa im e uslov, 100%. Za drugive opstini ne e. A za socijalno ne veruvav oti sepak e centar za griza na gragani, pa uste toa da barat. Ete slobodka pisa ao2 tocno se treba. Falaa
Дали некој има искористено 3м неплатен одмор после породилно да ми каже шо како оди таа процедура,во градинкиве со месеци се чека детево нема кој да ни го чува