Jas vo mart pred da odnesam resenie,prasav vo banka bidejki ne se sekavam kako bese za prvoto i mi rekoa deka resenieto treba da se odnese vo banka i togas ke se isplati. Da si proveris ti pak bidjeki site prijateli okolu mene na ovoj nacin dobija nadomestok za vtoro
Ми се јавија од мтсп и немало никакво доие пуштено. Требале од социјално карпош да изготват решение и после да го пуштат до мтсп за 2ро решение и да се пушти. Така да не е ни разгледано. Дечкото рече да одам до таму и да видам ако пак ништо не биде пак да им пуштам меил па после они до инспекција.
Фала, не знаев, ме изненади, мислев дека за прво 6000, не е можно за второ толку, па си реков да не не поднесов за нешто
Дали има некоја што уште нема земено породилно? Ова ми е последно и уште ми немат префрлено можи да ми кажете каде да се обратам иначе од битола сум.
Zdravo devojki Bidejki soprugot e so lk vo edna opstina a jas vo druga, nadomestok od trud i opstina moze on da podnese ili jas? Koi dokumenti se potrebni?
Во социјално на твое име, а во општина еден родител, било кој. Видете во која општина повеќе даваат, дали во твојата или неговата, па според тоа аплицирајте.
Датумот кога ќе ти пуштат зависи од тоа кога фирмата во која си пријавена пушта плата. Така ми кажаа во социјално, дека мора прво фирмата да прокнижи плата, да видат дека се е во ред и функционира па потоа да пуштат боловање(без разлика дали обично или трудничко). Кај мене во фирма на 25ти зимаат плата, мене ми стигнува до кај 30ти најкасно.
Копии од извод на бебе и твоја лична карта, потврда за прво/второродено од гинеколог, копија од трансакциска и таму даваат да пополниш барање.
Majki sto im e vo fond uste nemaat ispalteno porodilno Minatiot mesec na 17ti isplatija sea stama kaj site kasnat ili da im vrtam da gi prasam
Мене ми исплатија на ист датум како минатиот месец. Мислам дека нема задоцнување кај сите. Најубаво да проверите да не станува за некаков проблем. Не треба толку да ви доцнат.
Од кој град сте и на кои броеви ги барате? И јас немам сѐ уште, а минатите месеци префрлаа околу 10ти...