Здраво Секој месец земам различно плата во зависност од тоа колку саботи одам, празник, хранарина и тн.... Ме интересира колку би ми исплатиле породилно? Врз основа на кој просек?
Devojki na 20ti juni podnesov za porodilno koe mi zapocnuva od 14ti april. Togas dobiv izvod za deteto zatoa tolku kasno. Koga da ocekuvam isplata? Od tamu mi rekoa za 10 dena ama gledam na mnogu im kasnat.
Како што одговори и Тамара, јас бев на процент плис празници. Просек од 12м.,можеш одприлика и сама да си израчунаш +- тоа е.
Од фзо ми кажаа дека: или не се доставени документи, или не се соодветно доставени, или има нешто неисправново нив.., а фондот никогаш недоцни. Во мој случај во право беа.
Посче колку време пуштаат пари од поднесувањр на изводот ? Треба да земам за мај и јуни еве при крај е ..дали за двата месеци наеднаш ке исплатат...изводот го однеслвме во фпндот пред една недела
Јас поднесов документи на 20ти јуни, денеска земав за Мај. За април чекам уште пошто бев на патолошка па таква им била политиката ама ми рекоа наредна недела ќе има исплата. Во мојов случај за 1 недела ми пуштија пари