Кај југо дрво во фзом, се носи копија од трансакциска, извештај од гинеколог копија од извод на бебе, јас и копија од лична карта оставив. И барање си пополнуваш. Толку
Кај мене завчера пуштиле плата од фирма, кога ќе ми стигне за јуни? И како да знам во која група сум ?
Битно е многу кога се зема плата. Од денот кога пушта фирма имаат рок 15 дена за исплата на породилно. Ова ми е кажано од фондот.
Кај мене денес има исплата за Мај и Јуни, документи поднесени почеток на Јули. Се надевам редовни ќе се исплатите
Na ovoj mail mi odgovorija za 2 min, prasav koga ke imam isplata za juni, pisav maticen, odma mi vrati JovankaZ@fzo.org.mk
Исто и мене ми пиша следната недела, документи поднесоа пред 1 недела од кај мене. @TamaraR баш пиши дали ќе имаш утре, да знаеме дали точно инфо дава
Minatiot mesec dobiv porodilno na 13ti, ovoj uste nemam dobieno. Da ne treba sekoj mesec da podnesuvam kako za patoloska?
Mamicki za juni imate isplata? Mene na 8 juni mi zavarsi porodilnoto treba 40 sati da mo isplatat no seuste nema
Како го пресметуваат породилното? На платата на договор или пак на исплатената на сметка? Пример зимам 30.000 плус имам ноќни саати и празници ама имам и одбиток за кредити и за приватно осигурување