Мајки добар ден, отприлика колку време чекате за прва исплата за породилно. Документи поднесени почеток на јуни а исплата сеуште нема. Им пишав мејл за да прашам рекоа оваа недела да очекувам, денес пак прашав ми вратија за наредна недела дека ќе пуштеле. Има ли некој уште што чека исплата за мај и јуни ?
Провери некоја грешка да не имаш. 11 јуни сум породена, документи поднесоа на 5 јули, исплата имав на 16 јули.
Им пишав и за документите ми вратија дека пресметката е направена стокмено е се, се чека на исплата, ама еве уште се чека.... Не знам зашто толку се пролонгира ако нема проблем со документи.
Отпусно писмо Боледување од матичен гинеколог за започнување породилно Извод од бебе Твоја трансакциска
I mene mi rekoa ovaa nedela, denes pak pisav za tocen den, sega pak mi rekoa naredna nedela.. toa e Inaku jas prva isplata dobiv za 7 dena, ama isto i mene mi rekoa sve sredeno da cekam samo
Мене најрано што ми пуштиме било 8ми во месецот, другите месеци 10-15ти. Но, скоро секогаш имало некој што ќе земе ден два пред мене во темава.
На 18ти Јули ми заврши породилното и користев одмор после тоа . Исплатата ми беше дел од фирма и дел од фондот , денес ми стигна од фондот меѓутоа многу повеќе од тоа што очекував хахаха. Па нешто сум збунета хахаха Дали исплаќаат на крај нешто или како да прерачунам