Ми пуштија денес за јули. Но, различна сума од јуни, повеќе со 2700 денари. Не знам дали се смета што јуни е отворено од 3, па се помалку денови, а јули 31 ден?
Како исплакаат породилно.Јас,сум на паталошка па ме имтересира кога ке бидам на породилно колку кеме исплаќат.Например ако сум зимала 25.000 ден плата толку и породилно ке зимам,или кратат и тука нешто
Pa toa nemi bese jasno,pataloska znam mi kratat zimam 70%plata.I me interesirase porodilnoto dali kemi bide 100%plata.Primer zimam 25.000 den olata dali i porodilnoto kemi bide tolku
Фала ти,тоа сакав да знам.Пошто ме збунија со тоа кети рачунаат и паталошка кесум зимала помала плата немало 100%како сто сум си зимала пред паталошка.Фала ти
Пуштија и кај мене за Јули, но некако износот не ми се совпаѓа со износот од час во решението. Како да пресметам месечно колку би требало да земам?
Исто и кај мене, помалку како да имам, и според саат како што пишува во решението, и според пресек од 12 месеци плата пак имам помалку… Ќе им пишам во понеделник, денес петок крај на работно време.
Има ли рок до кога треба да се поднесат документи за породилно? Чекаме извод за малиот, а очигледно нема баш брзо да биде.
Za porodilno nema rok, problem e sto ke ostanete bez pari dodeka ne se podnese, a bez izvod na bebe e nekompletirana dokumentacijata.