И јас имав 2 покачувања во тие 12 месеци пред да одам на породилно, собери ги одделно сите месеци сумите и подели со 12, искача точно колку ќе земеш. Ако имаш и бонуси кои се даночени во тој период, додади и тоа.
Denes mi stignaa poslednata isplata za mesec Juli no mala Suma.Trydnickoto mi zavrsi na 27.07 znaev deka ke bide pomala Suma ama ne volku mala......nekoj iskustvo ili sovet Kako da presmetam
Па од фирмата дали доби за останатите неколку дена од јули? Претпоставувам збирно со нив треба да е вкупниот износ на твојата плата.
Ne ne dobiv,ama golema e razlikata.Trudnicko mi e otvoreno od 01.11.2023 do 27.07…do sega mi pustaat 25493 a Denes samo 3337…golema razlika e nekako
Znam deka e pisuvano prosek od posledni 12 plati na kartica ili na kolku saati sme prijaveni Kako odi toa ve molam
Здраво!Сакам да ве прашам се породив на 30.06,бчера ми стигна прв пат од фонд пари е сега некако ми е помала сумава,верувам дека за цел јули исплатиле.дали ако документите се поднеле покасно некој ден го зеле во обзир цел месец ми е прашањето
Породилно отвори од 30.06? Нема врска кога си поднела. Тие гледаат од кога е отворено породилното и вадат просек од последни 12 плати.
За аплицирање дали може да ја копирам картицата бидејќи ми ја пишува трансакциската на неа? На Нлб сум инаку, не ми дадоа ништо, а знам комерцијална им даваат посебни картички. Некој правел вака? За да не одам во нлб специјално да ми издаваат ливче сега со бебево