Жени у јули се породив, од кога ке почне исплатата? Не ни знам дали ги пуштиле документите од фирмата, дали можам да им пишам меил на фондот за да прашам и на кој меил?
Да се нсдоврзам за горното мислење. Пуштив меил ми кажаа предметот е спорен. Шо им значи, има некој проблем нели?
Да, има некое несогласување помеѓу нив и твојата фирма, дали во поглед на непотполна документација или нешто др. Прашај зошто е спорен и нека си средат од фирмата.
Ми дадоа друг меил, им пишав и одма ми вратиа дека решението ке ми е доставено на адреса и за околу 10 дена исплата ке иам е сеа дали од денес 10 дена или од коа ке ми пратат решение не знам..
Имам одговор после 10 дена … Просек за еден месец било 173 часа, секој месец немал исто часови па ова како просек месечен било … 173 х износот од час од решението Толку ли е кај тебе?
Ќе те излажам затоа што мене и бонус ми е влезен во пресметката не знам ни саатница колку ми е, договорот ми е во бруто плата и нето што знам само колку зимам, ама кога собрав како што ти пишав, плус бонусот како 13та ставка, пресметката ми е помала од тоа што ми стига од фонд, ми стигаат околу 800 денари плус, веројатно ради минат труд.
Мене уште ми немат вратено на меил, но ако е вака точно сега пресметав и ме кратат со 4.000 и кусур. Каде да се обратам, знае ли некој?
Од овој меил ми го пратија тој одговор VesnaK2@fzo.org.mk Јас сум на кратко во странство и не се сеќавам точно кој беше износот од саат, се враќам за некој ден и ќе проверам кај мене се совпаѓа ли.
Само за инфо, оние кои земаат поголема плата лимитот за исплата годинава е 144,284 денари и промени на лимит ќе има тек во февруари 2025.
Здраво Bella, се совпаѓа ли кај тебе износот? Јас уште еден меил им пишав се уште немам одговор. Случајно број да не имате да ги барам утре?
Ми вратија дека исплата за околу десет дена ке имам, тоа беше минатата недела. Дали да им верувам? Далк испаѓаат во право коа пишат или ради реда ми пишаа така? Ви имаат на некоја од вас така пишано па стварно биле точни со исплата?