Јас уште немам земено за септември, а последна исплата ми е. Знае некој дали регуларно каснат за последна или треба да им пишам мејл да ги прашам?
Да не ве тагнувам сите посебно, фала за информација. Очигледно има нешто проблем кај мене, здравје утре ќе се оправам со фондот.
Dali nekoj seuste nema zemeno isplata za septemvri, ne mi vrakjaat na mail a seuste ja nemam isplatata
Мене ми пукна филм и бев до фонд, ми рекоа до петок сигурно ќе ги добиеш парите. Демек чекале да пројде платата.
Здраво женски, дали некоја има инфо дали при пресметка на породилно ги рачунаат неработните денови како државни празници или не ?
Не разбирам што поточно прашуваш, но ќе се обидам да одговорам. При пресметка на породилно ги рачунаат 12 месеци од вкупните месечни плати што имаш земено откако ќе ти започне породилното. Ако имаш работено викенди или празници сигурно ти се платени во самата плата кога ја зимаш во месецот. Они не прават пресметки за неработни денови, празници, таргети или бонуси туку вкупната сума што ја имаш земено во текот на месеците. Вадат просек на крај
Да се тоа ми е јасно, меѓутоа ми стигна решение од фондот за колкав износ ми следува по работен час, па јас тоа го разбирам дека секој месец породилното ќе ми биде во зависност од колку работни денови има месецот или можеби грешам?