Не се вади изводот во Ск, тоа ќе си поднесеш во твојата општина. Во Ск ќе одиш за матичен бр, еднаш се оди, некаде во центар е.
И јас немам земено, мене ми е последна исплата за цел месец, и здеавје во декември ќе треба да чекам за неколку дена од ноември да ме исплатат, жими се единствена предност да се вратам на работа ќе е што ќе знам барем кога ќе земам плата ова е ужас секој месец чекаме
Не. Еве и јас немам. Минатиот пат кога и пишав, ми врати само да очекувам исплата. Ништо повеќе. Како им текне пуштаат. Минатиот пат на 10ти, сега еве нема, вријам.
Ми вратија од фонд ми рекоа во тек на наредна недела да очекувам исплата, вас можда ќе ве израдуваат денес
Мене денес ми пуштија последна исплата, инаку зимав секогаш најдоцна до 9 ти во месецот а овок доцнеа малку
Zdravo deneska se pusteni dokumenti od firma,a treba da zemam za del od septemvri i oktomvri,koga bi ocekuvala isplata od fond ako deneska e podneseno od firma...
Jas licno bev na bolovanje 4 meseci i do 15.09 mi traese a direkt posle toa mi pocna porodilno, izvod od bebush vo firma odnesov na 29.10 (mnogu mi kasnese bidekji vo drug grad se porodiv, na 03.10 sum porodena) smetam deka brzo mi stigna porodilnoto so ogled na toa deka ocekuvav tek dekemvri. Za septemvri na 05.11 a za oktomvri na 08.11 dobiv isplata. Nema pravilo koga stignuva na site im kasni skoro sekogas no ti kazuvam mojava situacija za da imas pretstava kako odi odprilika.