Јас кога поднесов прв пат за породилно документи јули средина или крај бешр тек октомври имав пуштено за 2ипол месеца (пола јули, август и септември) ...
3 бев .. и исто кај и да е ќе пуштат документите се средени.. е сега јас бев на патолошка цела бременост и тоа да не било нешто плус ..
Кај мене сеуште нема исплата за ноември последна исплата ми е.. дали одговараат на маил или телефон некој да се јавам?
Е може и тоа, јас не бев на патолошка. Прва исплата ќе ми биде, ама немам ништо денес. Се надевам неделава.
Mene mi rekoa koa gi podnesuvav za 10 do 15 dena ako nemam uplata da otidam so toa livceto sto mi go dadoa neli koa podnesuvas
И мене ми беше последна за ноември и тоа само за недела дена денес ми стигнаа, почекај ако не и утре ако не стигне пиши мејл има на претходните страници и јас имам пишувано на овој: jovankaz@fzo.org.mk
Ти враќа? Ќе и пишам и јас, не ми стигна уште за ноември. Прва мене ќе ми е исплата, некако ко да немаат ред таму, не знам како исплаќаат, по презиме ли, по што знам..
Да да враќаат, прашај кога да очекуваш исплата пиши им име презиме и матичен број утре сабајле. Не знам ни јас како се еве мене ми заврши и секој месец скоро со прашалници бев кога ќе има
Цел ноември ми беше во породилно, баш секој месец добивав исплата на 5ти а сега ептен задоцнија.. Ќе пишам утре на маилов фала многу