Пресметав пак, јас сум грешка, ми броеле и бонус ама имаат грешка со саатниците. Првата исплата ми е многу помала отколку што треба, ако рачунаат по 173 саати, иако тоа во решението е наведено како *можен број на саати*. Да додадам, само 2 работни дена фатив, нема шанса да скратат толку за два дена освен ако не броеле 160 работни саати колку што имаше февруари.
Решение дома ти стигна? Таму стои саатнината и тој износ ке го помножиш со два работни дена, односно 16 саати.
Ми стигна, и на мејл ми потврдија дека рачунаат по 173 часа, е сега да видиме зошто толку ми скратиле, ама некако не им се брза да одговорат.
Има некоја што уште нема земано за февруари? Понеделник е неработен ден. Не знам кога мислат да ми пуштат...
Clenki sakam da ve prasam kraj na juni mi zavrsuva porodilnoto i se vrakam na rabota,e sega bidejki nie imame i nokni smeni dali sme oslobodeni i do koga sme oslobodeni od nokni smeni kako e po zakon
И јас каде што работам имаме ноќна смена. Кај нас мајките од породилно одат само прва смена додека детето направи годинка , после тоа се враќа во смени.
И јас ќе го затворам порано..пишав во темата за породилно што е во Бременост, ама немам одговор..се мислам мејл да пишам на фзом Ако дознаеш, пиши.. исто мислам ништо не се исплаќа откако ќе те пријават, така ми кажаа..
Породилното ми е до 22, изгледа ќе ме пријават до 14 најкасно. Автоматски тие 8 дена пропаѓаат неисплатени. Тука читав демек се плаќало пола сума што требало да ја земеш за преостанатите денови ( пример за 8 дена ако требало да земам 10.000 ќе земам 5 ), ама не е така.. ништо не следува.
Па ако затвориме порано, нормално нема да ни плаќаат за тоа. Ако те пријават веднаш на работа, ќе си имаш плата за тие денови.