Кај мене направија од фирма корекција на 17.04 исплата ми кажаа крај на неделата, а оти 1мај празник, сигурно на 2 ќе добијам.
Na porodilno sum od 17.03.2025. Dokumentite se podneseni vo fond okolu 15.04, koga da ochekuvam isplata za mart i april?
Мајки што земате породилно неколку месеци веќе, дали секој месец на ист датум исплаќаат? Минатиот месец прв пат добив исплата, на 08.04 ми исплатија за Март и дел од Февруари. Сега за Април да очекувам на 08.05? Или нема правило?
Добар ден мајки со документиве не можам да се снајдам... Дали може да ми пишете кои документи се потребни за вадење извод на бебето, кои документи се потребни за породилно и кои документи се потребни за надомест за прво дете? Дали надомест има и од општината (конкретно Аеродром) и од град Скопје? Фала многу!
Dali vi imaat pushteno za april? Vkupno treba da se 9 isplati taka? Ili 8? Cekam za april nema ushte, neli od april isplakjaat vo maj? Ili dzabe cekam
Zdravo,posle zavrsuvanje na porodilnoto otvoreno e boleduvanje na deteto ,e sega od firma mi kazuvaat deka za tie denovi sto e boleduvanjeto trebalo da podnesam sama jas dokumenti vo fondot za da mi isplatat mislam deka izvod od deteto nekoe baranje.Dali ste imale vakva situacija i za kolku vreme posle podneseno baranje vi isplatile.A voedno i za poslednoto porodilno seyste mi nemaat od fond isplateno neznam dali kaj site kasni poslednata isplata?
Денес ми е пуштена последната исплата. Мислев покасно ќе пуштат ама како и секој месец голе/доле некој ден.
Банката нема врска со исплатата, од фонд ги пуштаат парите. Друга работа, има уште многу до крај на месец, денес тек почнаа со исплата