И кај мене сеуште нема, секој месец почнаа околу 27/28ми да пуштаат... е јавив вчера, таа од фонд ми кажа до петок ќе сме имале сите.
Женски што поднесувавте за породилно последниве месеци дали е ова формуларот барањето што го даваат на шалтер и документиве наведени? Да не се враќам во еден ден да завршам кога ќе отидам да поднесам https://fzo.org.mk/WBStorage/Files/..._plata_poradi_bremenost_i_ragjanje_ONLINE.pdf
Овој е. Можеш да го испринташ и од дома да го пополниш да не пополнуваш таму. Дополнително ти треба копија од лична карта, трансакциска сметка, копија од извод на родени за бебето и боледувањето во оригинал.
Tnx, така мислев да испринтам и да тркнам набрзина утре задутре а мајка ми да ја причува срцулкава моја
Денес ми пуштиле претпоставувам за пола месец мај (средина на месец отворив трудничко), дали ова значи дека следната исплата за јуни ке биде исто околу 01.08 или пуштаат при крај на истиов месец за да од следен месец ги пуштаат редовно од месец за месец? • ненаспана сум, хронично уморна. Се надевам го сфаќате моето прашање
Обично е во истиот период од месецот, ама нема гаранција. Може 2-3 пати да земеш на почеток на месец, па да имаат некој застој или промена да после да земаш на крај на месец.
Би требало за јуни сега да те исплатат. Ама што викаат не се знае. Мене вториот месец на време ме исплатија