Ej stignaa parite pred dva saati trebase da se pozalam po forumi da mi svetne srekava se nadevam deka do site se stignatiiii
Mamicki sakam da prasam kako stasuva porodilnoto,mene mi e otvoreno od 21mart,a na 17.05 mi se pusteni pari prv pat,za koj mesec se ovie pari sega neznam
Me interesira dali tie desetina dena od mart ke mi bidat plateni ili ne,ova porodilno mi e znnaci za april mesec
Јас отворив трудничко на 5.10 а се породив на 22 во декември ми беа исплатени тие денови од 5до10 и башка за цел месец
Мајки трудничкото трае додека бебето не направи полни 8 или 9 месеци?или зависи кога ти е отворено ме буни оти читам дека трае 9м а мене ми паѓа да ми заврши кога бебето ќе ми има 8м и една недела
Здраво ме интересира колкав процент од платата е надоместокот за породилно и дали го добивате месец за месец или има доцнења поголеми. Поздрав
Колку плата толку породилно земаш.Се касни обично првиот пат дур ти пуштат после иде редовно месец за месец.Јас на пример во август дадов документи на први октомври ми беше првата исплата.
Трае девет месеци од денот на земање, без разлика колкаво ќе биде бебето Да, треба да ти бидат платени Се зема просек од последните неколку плати. Мене ми е нешто повисоко од основната плата .
Не е баш колкава плата толкаво породилно него рачунаат просек од последните 12 плати на кои ти биле платени придонеси. Ако не ти се менувала платата последните 12-13 месеци пред породилното ќе зимаш исто колку платата.