Дали на некој што му е последно породилно му имаат исплатено? Обично на 7ми, 8ми пуштале, оваа последнава ја нема.
Додека не влегов во темава,никогаш немав приметено кога ми пуштаат породилно. сеа ги разгледав трансакциите,и видов оти секој месец е на различни дати... некогаш дури и на 27 сум земла Не е до датите Туку до тоа колку брзо им се обработени документите .
Zdravo imam edno prasanje do majkite koj shto imaat iskustvo so paricen nadomest od porodilno e sega vaka jas bev prijavena 6 meseci prvite dva na minimalec a ostanatite cetiri na 30 iljedi mene mi beshe otvoreno porodilnoto boleduvanje i od smetkovodstvo napraile greska dodeka mi beshe otvoreno boleduvanjeto mi pustile eden mesec 22 iljedi i ovij 9 iljedi dali kje pretstavuva toa nekakov problem koga kje otidam vo socijalno da gi podnesam dokumentite za da pocnat primanjata da mi gi pustaat na smetka fala odnapred na odgovorite❤️
Да, проблем е. Ќе треба да достават корекција на плата до фондот од фирмата, ама и од фондот пишуваат меил. А парите веројатно треба да си ги вратиш на фирмата. Мене ми пуштија плата последниот месец од патолошка, по грешка. Си ја уплатив платата назад, побараа корекција од фонд, и се среди
К15 ми беше исплатено додека бев на породилно, плус се погоди јубилејна плата за 10 години работење. Не влијаеше воопшто на породилното. Ама мислам овие се на друга шифра, не на истата како плата. За сите останати што колегите ги добиваа, а ми следуваа и мене, го добив заедно со првата плата кога се вратив на работа, по завршување на породилното.
Исто и јас..К-15 земав,во декември минатата година 13 та плата и мене ми дадоа,исто јубилеј за 15 год вработена таму награда земав.. Така да те следува да.
Да, за овие знам дека мора да ги пуштат, јас за дополнителни бонуси прашував, фала ти! Со прва плата ќе биде веројатно.
Не не, мислев кој период. Сега ли зимаш породилно или одаамна е. Мене сега цело време до 7-8, еднаш покасно само ми пуштија.
Колку време чекавте за прва исплата? Помината е платата од фирма уште пред 15дена… јас поднесов пред 3-4 дена, онака ориентационо да чекам овој месец плата за јуни или тек во август?
Кај мене крај на март однесов во фирма документите исплата прва беше 27 Април.Плата кај мене пуштаат од 1 ви до 6ти во месецот.