Ти благодарам, а нешто податоци и пиша за тебе конкретно да провери или општо ти кажа дека ќе има исплата утре ?
Ве молам за совет... породилното ми заврши, користам одмор, ама бебе сеуште нема 9 месеци и треба да тргнам на работа. Дали можам да земам боледување од 2 недели за бебе одма после одморот? Да добијам на време сакам барем уште малку.
Мајки стигна породилното но веројатно има некоја грешка помалце ми е исплатено, дали знаете каде да се обратам?
Мене последното ми касни, пишав маил ми кажаа дека сеуште е на одобрување, а користев и еден месец плус за нега на дете и си почнав веќе на работа и изгледа побрзо ќе земам регуларна плата отколку последниве две
Потребно е бебето да има некоја дијагноза за која следува боледување ( пример анемија). Прво ти отвора една недела боледување матичниот на бебето, а потоа одиш на специјалист кој што ти дава извештај и врз основ на тоа одиш на лекарска комисија во фондот за здравство. Најдобро матичниот да го исконсултираш дали има можност.
Terminot mi e 21/08, odmorot mi e do 01/08 prvicno planirav porodilno da aktiviram od 04/08, no se mislam za boleduvanje da aktiviram kako e podobro