Здраво, имав исплата за пола мај и јуни, јули сеуште не ми е исплатено, дали имате контакт да се јавам или за јули исплаќаат на крај на месец
Јас да прашам. Отворено ми е породилното на 07.07.2025. Се породив на 19.07. Поднесовме веднаш документи па сакам да знам колку време се чека за исплата? Со првото бебе(пред 6 години) знам дека каснеа 2-3 месеци. Уште ли е така??
Ako ima nekoja pricina pr.ima problem so dokumentacija moze da docnat, pa ke vidite i prasate... Mene mi e vtoro porodilno, odJanuari sum i me isplakaa redovno samo prethodniot mesec docnea nekolku dena. Ako firmata vi pusta plata na 1-vi pordilno ke vi isolatat okolu 10ti, odprilika10 dena po toa.
Eve I mene mi e vtoro porodilno pa sekoj mesec zimam na razlicna data plata zimame na prvi a porodilno od 12 do 18 zimam
Феминки за колку време отприлика ја добивте последната уплата? Искуствата тука што ги читам повеќето велат дека касни, попрво плата од фирма легнува отколку породилното. Дали се должни од Фонд во тековниот месец да направат исплата?