За август треба да земеш од фонд? Потоа за цел септември? Јас ќе носам денес или во понеделник, па ќе видиме за колку време ќе исплатат.
мојот сметководител ми кажа околу 20 ти септември го прават пресекот, а исплата за август да очекувам докај 5ти октомври
Здраво дали има некој што уште нема исплата за август или само кај мене нема, минатиот месец ми пуштиа 20 сега овој уште немам
Здраво да прашам како точно се пресметува платата за породилно бодејќи различна плата земав последните 12 месеци, знам дека просек е ама дали има точна конкретна формула
Собери ги последните 12 плати и подели ги на 12. Нормално ако се ти е пријавно како плата, бонуси и сл.
Ako prvata isplata za pola avgust mi beshe sega na 24ti i slednava za septemvei ke mi bide na 24ti oktomvri?
Бев на патолошка 2024/2025 год. На работа се враќам јануари 2026. Бонуси нема да ме следуваат а к-15? Знае некој?
Можеш нормалнпо, ама ти си бремена ако не се лажам, да знаеш дека 6 месеци ти требаат непрекинат стаж во фирма, за да земаш породилно, така да не би ти препорачала да менуваш сега.
Здраво! Моето породилно е отворено на 25.07.2025, документите се поднесени до Фонд крај на август или почетокот на септември, точно кој датум не се сеќавам, ама се уште ништо не ми е исплатено. Пратив денес меил до Јованка (прочитав на форумов некои членки тука праќале) па да видиме