Пратив меил и до info@fzo.org.mk, и ми одговорија дека имам одобрени налози: "Во наредниот период ќе се реализира исплатата". Епа ќе чекаме...
Zdravo, da li još nekom kasni isplata od fonda za avgust mesec? Na patološkoj sam, u firmi kažu da su predali
Па каква грешка би можело да биде. Од фонд знаат до кога е боледувањето и така треба да пресметаат. Фирмата си го исплаќа остатокот
Здраво. Породилното ми беше до 09.08.2025 година. Фондот треба да ми исплати за тие 9 дена, но сеуште нема исплата. Исто така по 9ти имам една недела боледување за дете тоа е 100%, но и за тоа уште нема исплата а октомври сме. Дали знаете зошто така или дали може некој да ми каже контакт од фзо каде да се обратам да ги прашам
Здраво. А каде се поднесува за додаток и што документи треба знаеш? Бебе е веќе 24 дена, да не пропуштам рокови?
Мене за јули(неколку дена), август и септември се уште не ми исплатиле.. Пишев и до info@fzo.org.mk и ми вратија дека во наредниот период ќе се реализира исплатата, а и до jovankaz@fzo.org.mk пратив меил и таа ми врати на 6ти октомври, за 7 до 10 дена ќе ми исплателе, дека барањето на 26.09 ми било доставено, а ние многу побрзо го доставивме. И си чекам...
До центар за социјална работа, мислам најкасно до 3 месеци. Треба копија од трансакциска сметка, од лична карта, и потврда од матичен гинеколот за родено дете.
I vencanica i kopija od licni karti zaedno so soprugot. I ako ti e vtoro dete kopija od izvod od prvoto