Да се надоврзам, ако си имал беледување на пример како јас платата е малку намалена, т.е. се рачуна и просекот со боледувањето. Боледувањето трае точно 8 месеци и 3 недели.
Значи ова со групиве, прва, втора, трета...ич нема врска еве јас денеска се опарив па од трета (23.04) скокнав во втора (17.05) и сега на прво место
Кај ми отиде пишаново ај пак сега ќе пишувамЧудо шо така им текна јас кај 12н ги проверував другите картички ја приверив и таа ама немаше
sakash da kazesh ako imame rizichna bremenost kje ni skratat vo prosekot??? pomisliv deka do tolku se otideni, ama sepak mislev deka ne moze tolku da se surovi. sramotilaci lugje.
ЈАс мислам дека не. Мислам дека сметаат колкава ти била платата, а тие кратеници за боледување и друго не влегуваат.
Не кратат,нема врска дали се водиш патолошка бременост или не . Ти ја исплаќаат цела плата ,односно 5-600 ден помалку ,кај сите мислам е така.
Jas bev dva pati na bolwduvanje po dve nedeli i kaj mene platata e namalena nwkade za 500 denari. Tolku mi prefrlaat. Toa mi namalilo prosek za poslednite 12 meseci.
E bas utre ke prasam na rabota za ova, megutoa mene pak ne mi ide nekako deka platata za mesecot koga si bil na boleduvanje ja smetaat namalena vo celosbiot iznos za da izvlecat prosek. Nesto drugo da ne e pricinata sto ste zimale pomalku po 500-ce... Ne znam, da ne vi bila pomala platataa prvite meseci... Just asking...
хммм кај повеќето кратат кај некој 500 ,некаде 2-300 зависи . Незнам како го пресметуваат тоа,но јас земам околу 600 ден помалку
Како што напишав ,незнам зошто ,но кратат .Некаде повеќе, некаде помалку , изгледа зависи од износот ...незнам