На тие маилови и јас пратив во понеделникот, и за поднесени док на 04,09 ми одговори дека во петокот им биле доставени документите..... без коментар... којнае кога ќе ги исплатат.
Здраво на сите. Прва бременост ми е па може ли да ми објасните некои работи околу патолошка бременост? Знам дека треба прво матичната да даде мислење па специјалист па комисија да одобри. Мене ме интересира повеќе околу исплатата, колку % е, некои ми викаат 70% некои 90% додека си на патолошка, а 100% кога си на породилно.
Има тема за патолошка бременост, можеш таму да ѕирнеш, но одговорот е следниот: Додека си на патолошка земаш 70% од просекот на последните 12 плати. За породилно се зема просек (100%) од истите тие плати (12 плати пред да бидеш на патолошка-тие од патолошка не влегуваат во просекот).
Ти благодарам за инфо ја најдов темава ..мене ми немаат исплатено од 1ви Јули сум на породилно,се јавив во фзо и ме информираа дека фалел некој документ од ујп од мојата институција ми кажуваат дека е завршено во Ујп..некој некого лаже а јас сум без примања 3 ипол мес.Ќе им пишам и јас обавезно во понеделник
A ako imam zemeno na 24ti prvata isplata mesecov mozam ovie denovi da ocekuvam isplata ili ke bide okolu 24 pak ?
I rekov da proveri dali jas bi imala isplata denes, mi odvovori deka po novo softverot gi generiral, ne mozhele da kazhat koj koga kje zeme.
Девојки, каде се доставуваат документи за второ дете за социјално? Некаде видов дека имало некои бараки кај пролече, дали е таму сигурно?
И мене ми вратија денес ,во Ујп требало да се среди нешто за повеќе плати па здравје кога ќе им пуштат докумети тогаш ќе исплатат..страшно фаќав врски ќе видам што ќе направам 4ти месец е веќе ..се претера ...тоа службено треба да си средуваат а не јас да бркам по институции до каде ми е предметот..катастрофа..