Se porodiv na 10 sep, a porodilnoto mi e otvoreno od 20 avgust Mi kazaa od firma deka me prijavile vo fondot na 8 oktomvri, dali znaete prva isplata koga bi imalo? treba 10 dena za avgust i septemvriskata plata I dali na mejlovite za info i za jovanka da im napisam?
Да се убацам, последна исплата на ист датум земена како минатиот месец, може да касни само ако треба корекција некоја да се направи од фирмата.
Zdravo devojki Prv pat sum na komisisko boleduvanje. Od 22.07 sum na boleduvanje I od 22.08 mi kazaa deka me prevzema fondot za isplata. Dali moze da mi kazete koga ima isplata, kasnat so isplata kolku isplakaat kako odi navistina ne znam, vie sto veke imate pominato I ste zapoznaeni kako odi. Boleduvanjeto e poradi bremenost ne se vodam patoloska tuku pod druga sifra ne znam kako bese I plus serklaz sum pravena. Fala na sekoj odgovor.
Кај мене имаше исплата редовно секој месец (и јас бев со серклаж), на различна дата стигаше. Некогаш рандом ја делеа сумата во 2 исплати во текот на месецот. Јас сама (маж ми) си носев документи во Фонд секој месец. Само последната исплата мислам дека ми каснеше односно заедно со првата исплата од породилно ми ја пуштија.
Ако е така добро е, до сега на скоро сите како што читам им каснела последната исплата. Ама надежно е значи ако нема грешка нормално ќе стигне исплатата
Zdravo Dali nekoj sto primi isplata denovive pustena mu e celosna suma ili samo pola? Jas sum na patoloska i denes prv pat vaka da mi stigne samo pola suma, dali da ocekuvam vo tekot na narednata nedela ostatokot od parite ili mozno e da ima nekoj problem? Im pisav meil ama ova im bese odgovorot ""ФЗОМ редовно и точно ги врши сисплатите. Се што е доставено како документ уредено се реализира""..... Vo dokumentite sigurno nemam greska poso maz mi gi nosi veke eve 4ti mesec go fativme redot, dali e mozno na razlicni dati da mi stigne ovoj pat? dali toa vi se slucuvalo?
Мене за време на патолошка знаеја некој месец да ми префрлат дел од сумата, па после неколку дена остатокот. Почекај и следната недела види дали ќе биде и кај тебе така.