Па по се изгледа будали не прават, а ние да должиме нешто кон државата дома извршители ќе ни идат а сега за свои пари молиме да ни пуштат
Стварно треба по медиуми да ги пуштиме на инфомакс, па може како попчиња ќе пиштат. Изгледа да питачам за мои пари што ми ги кратат од плата цел живот.
Фирма ако не пушти плата до 15ти во месецот ќе плати казна, а вака мака си немаат. Битно реклами за изборите на секој 3 минути даваа, се истрошија, па сега немаат
Леле истово сакав да го пишам. Со броени пари сме скоро сите. Од кога одложувам повеќе работи што треба да земам за синко а веќе морам. А фондот уште ги нема. Срамота. Нѐ прават будали за наши пари.
Да прв пат. @Mimmi39 исправиле вчера, веднаш пратиле до УЈП, ама јас уште им немам вратено пари. Рекоа чекаат насоки од повисоко ниво за тоа на кој начин ќе враќам пари, дали директ на сметка или ќе потпишам задршка од плата. И тоа било опција, од наредните плати дали наеднаш дали на неколку рати.
Имав слична ситуација со патолошка и требаше да вратам пари ама од фонд минпуштија по корекцијата плата па дури потоа вратив … не е поврзано едно со друго. Од фирма ќе те известат за точниот износ ама не зависи исплатата од фонд од тоа да знаеш. После корекцијата за две недели отприлика ми пуштија од фонд
Се надевам. Ама како што гледам никој од вас нема земено, па си викам може ќе земам заедно со вас што чекате.
Vaka im prativ i odgovor sekako nema. Kje pochekam i utre ako nema kje pratam kaj gospodinot direktor
Nekoja majka sega im pisa poraka na Zdravo Makedonijo deka od fondot nema isplati deka gi lazat majkite i deka e stramno.Robert ja procita javno porakata ama nemase komentar,moze ke stigne do usite na tie sto treba.
Јас се јавив, ми рече дека исплатите секогаш биле во петок утре да очекувам исплата ама не било сигурно значи да не очекувам ахахха
Сега нема ни минута кај што се јавив кај Јованка денес и утре све ќе било исплатено кај секого со брзо темпо ми рече се пуштале исплатите