Не знам како одат овие групите па не знам кога да очекувам исплата. Се породив во мај. Во фондот поднесов документи на 10 јуни, која група е тоа? Треба да земам за пола мај, а плата земав веќе за пола мај од работа
Од кога ќе те исплатата ќе видиш која група си ако ти пуштат на 13 ти значи си прва група а се покасно од 15 ти е втора
Јас кога земав породилно со првите две деца... имав плата основица + бонуси секој месец различни, и износот на породилно беше просек од последните 12 месеци плата. Втората бременост ја минав со боледување поради патолошка, и тие месеци боледувањето ми беше 70% од просечните плати во минатите 12 месеци, а после пораѓај породилното пак просек од минатите 12 месеци примањата ( просек од боледување и плати)
Porodilnoto ke se pusta so penziite od 1vi do 7mi vo mesecot ke sme zemale site porodilno,takva informacija dobiv,pa kolku e tocno ke vidime
Jas odkako se porodiv posle dva meseci pocnaa da mi pustaat sekoj mesec redovno na kraj od mesecot do sega ne mi kasnele.i pustaat 100% od plata kolku sto si zimal.
Мене првиот месец ми исплатија на 13ти ,наредниот месец на 15.А овај месец нема ништо еве 19ти е. Па не можам да фатам ред која група сум, ајде од утре ке видиме дали има исплати
И нив крајот веќе не им се знае.мене до сега само еднаш на 15 ми пуштиле другото се на 13ти,уште еден месец ми остана па да видам кога ќе ме опарат за крај
И мене ми каснат од трудничкото не ми е исплатено се а породилното не ми е ни почнато одкако поднесовте документи после колку време ви почнаа со исплата
Dali znaete tel broj na koj bi mozela da se obratam vo fondot oti jas za maj 2016 ne sum zemala seuste