Nikoj ne vika deka mora da ni pushtat kako shto sme primale plata od rabota, no barem da e primanjeto na 30 dena, ne na 50. Vrabotenite kako Jovanka, ako nemaat tochna informacija mozhat kultirno da kazhat deka ne znaat, a ne na sekoe javuvanje ili mail razlichni lagi da kazhuvaat.
На 50 дена пуштаат само ако имаш грешка од работа со документи. Па да ти скокнат месец, иначе не им е обврска да ти пуштат на 8ми секој месец, компјутерски е. Каснење е ако помине ноември и не ти пуштат, било кој ден од ноември не е каснење. Јованка едно исто кажува, тоа што ќе и кажат нејзе.
Запрашајте се во каква земја живееме, чим на приватниот сектор државата му наложува да пуштаат до 15 ти во месецот, а самата таа не може да одговори на тоа. Толку. Јасно е.
Колку за инфо и за утеха..Јас немам земено ниту една исплата на породилно отсуство до сега,а породилното ми е отворено на 01.07.2025...
Имаше технички проблем со Ујп и Фзо не ги гледаа уплатите со Цесија се регулираше тоа ..а пари немам сеуште
Moeto e od 01.07.25. Me ubeduvaa deka od rabota ne se vo red dokumentite se dodeka ne najdov chovek od kaj niv da kazhe deka greshkata e vo fzo i dokumentite se zatrupani nekade..ne e vo red sekoj mesec da barash nekogo za da gi zemesh parite shto ti sleduvaat
Незгодно ми е дури..јас до Октомври си спиев си викам ај да не е нешто со избориве зашто еднократна после избориве рекоа ќе пуштат и од Општина и Социјално ..ќе почекам..ама не било така..
добро јас мислев да не има некој проблем кај мене, ама очигледно и други не сте земале денес, нема ни породилно, ни општина, ни социјални, ни клексани, ќе си почекам