Јас читам по фб 100 различни коментари што ги добиле од фонд. Или сите лажат или тие од фондот праат збунити непријатеља
tesko nas, kako i se vo drzavata topkata se prefrla na drugata strana za da se izbegne odgovornost, a dali na nekomu mu se nastetuva ili ne toa e najmalce bitno
Znaci se ponashaat kako da barame neshto tugjo, a si gi barame samo nashite plati. Plati od koi sega zavisat i nashite bebinja. Da, bebinja za koi celo vreme bez razlika koj ja vodi drzavata se vodat kampanji i teraat demek filozofii za rast na natalitetot odnosno da ne bilo samo (citiram) “jas, mama i tato” tuku “jas, tato, mama i bato. Koga treba za drzhavata neshto da platime, ne smee da se docni nitu malku, a sega vo obraten slucaj nikomu ne mu e gajle.
Кај мене пуштија на 12-ти за три месеци (имаше некој проблем со документите). Дали ви исплатуваат по 70%, или 100% плата?
Мене сега ми стигна од фзо прилив 1000и нешто денари којзнае што направиле.Породилно се исплаќа..просек од последните 12 плати
Да, затоа што јас во септември се породив. @Simon4e0507 , јас мислев дека просекот се зема од последните 6, не 12 месеци. Според сумата што ми ја пуштија, значи ти си во право.