Ако имаш стаж помалку од една година се зима просек од последни 6 месеци, ако имаш стаж повеќе од година се зима просек од последни 12 месеци.
Нешто не разбирам извинете. Мене ми почна исплатата на 10ти во месец, па ми ја поместија на 15ти и минатиов месец доцнеше (во ноември) ми ја исплатија на 24.11.25. Сега за месецов исплатата, која редовно требаше да е до 15ти, да ја очекувам во месецов или по нова година? ))
Никој не знае. Јас исплата на ист датум немам добиено досега, нема правило. Последниве месеци особено доцна пуштаат, а за ноември чекаме да видиме дали ке пуштат месецов или во Јануари… Очигледно на сите што прашуваат различно им кажуваат
Тебе како ти тргнало со исплатите, ништо чудно и по Нова Година да биде. ......се шалам секако. Јас мислам дека до крајот на следната недела ќе се израдуваме.
Па јас мислам на породилно до март треба да сум, а како што исплаќаат, последната исплата во јуни ќе ми стигне
nie sa volkot volkot na vrata. eve sto mi vratija ama ne kazuvaat koga Налозите за породилно се испратени во трезорот на Министерството за финансии од каде ќе бидат генерирани на вашата сметка.
Налозите за породилно се испратени во трезорот на Министерството за финансии од каде ќе бидат генерирани на вашата сметка. Istiot odgovor..