Здраво дали може некоја искуствено да ми каже како се пресметува породилното, просек од последните 12 месеци? Дали ако си на патолошка бременост зимаш 70посто, и фактички просекот за породилно ти се намалува, или зимаш 100посто како што си зимала плата по договор? Извинете ако го има прашањево претходно , барав наназад не најдов.
Фала, а дали се скратуваат месеците за труднично ако си била на патолошка бременост? Наместо 9 месеци помалку?
Porodilnoto mi e zapocnato od 4 april znaci kje pustaat pari do januari taka? Poslednoto se pagja januari posle 18 ti kako sho pushtaat ?
I kaj mene nema posledna isplata za porodilno za Noemvri,ama imase problem trebase da se napraravi nekoja korekcija od strana na firmata so casovite.Toa sredija od firma, ama ne veruvam da ima uplata ,ke bide sledna godina
Како ти исплаќале досега породилно ако не биле коригирани часовите? И кај мене имаше ваков проблем, ама не ми исплатија породилно додека не се реши проблемот со часовите.
Zatoa sto jas bev do 27 Noemvri na porodilno,i smedkovodstvo zaboravile da proverat i ne mi pustile pllata za 1 den za 28mi Noemvri.Ama mi pisaa od fzo i nesto so casovite korekcija.
Ахаа....всушност кај тебе на крај ја направиле грешката. Ајде, издржи уште малку, па после редовно ќе си земаш плати.
Боледување отвараат тогаш со документ, пред да се породам само потврда ми дадоа дека сум на породилно за на работа.