Најверојатно. Таква ни е среќата. Првата исплата ми беше на 26ти, а втората на 25ти. Така што, не очекувам пред 25ти.
Мене првите 2 исплати ми беа докај 15ти. Земам плата на 5ти последниве 2 месеци зезаат , прошли месец на 24ти, сега ќе видиме.
Платата нема врска со породилното. Кај мене секогаш на ист ден од месец даваат плата, а ова е хаос сеа..
Па мене ми имаат кажано од фонд коа сум прашувала и прошли пат коа бев на породилно ако добро ме служи паметот. Треба прво од фирмата да се помине плата па после тоа за 10тина дена до 2 недели ти пуштаат трудничко. Може и да грешам не сум сигурна ама муабетот ми е дека првите месеци ми идеше порано, сега ептен каснат. Незнам какви се тие групи ако ги има воопшто. Или мене ме преместиле од прва група што сум зимала сега во последна
Јас претходното породилно работев во фирма што многу каснеше со плати, ама шо викаш во прва група изгледа бев, породилното ми стигаше на време. А сега, јас од октомври сум, хаос е, разбрав дека од октомври почнало вака да биде, претходно на време стигало.
I jas nemam i jas isto taka zemav do kaj 26 i nema uste im se javiv nisto ne ti kazuvat ne znaeme nie koga avtomatski se generirat ne mozeme da znaeme koga ke imate