Мене ми е последно ,секогаш после 20 ти земав овој пат на 18 ти Не знаат кај тераат и немаат правило.
Ее мене последниве 2 3 пати последниот петок од месецот ми пуштаат. Рано е за мене. Како не им се згреши еднаш порано да пуштеа. Многу ме интересира нивниот "алгоритам"
Znae li nekoj sto treba dokumenti za da se prefli porodilnoto od majkata na tatkoto? Mi rekoa da se javam vo fondot ama ne mozam da gi dobijam
Zeni, za onie koi minale niz operacija Dali tie sto zaklucile boleduvanje bez otpusno tuku taka vi go zaklucil maticniot treba da se ceka i otpusno pismo od klinika za da se zemat platite od fondot ili.fondot ne bara otpusno dovolni.se samo.boleduvanjata. Boleduvanjeto go zakluciv trgnav na rabota a resenie od fond nemam.se uste, a otpusno.isto nemam ne e gotov histopatoloskiot naod. Ve molam za mislenje. Isto taka me interesira posle kolku vreme vi isplatija od fondot? Jas bev na boleduvanje od 20.1 do 9.3
Каде можам да се јавам или да барам за надоместот? Од фебруари сум на породилно уште ништо ми немаат префрлено..
023289083 jovankaz@fzo.org.mk katerinas@fzo.org.mk info@fzo.org.mk Jas gi dobivam na toj broj, i tie mailovi
Kako odi isplatata na porodilnoto? Porodena sum dekemvri , do sega samo dve isplati imam Ovoj mesec ne Dali e vo red ili da se obratam vo fzo?
Овие со породилното више ја претераа.Во фондот 2 дена никој не се јавува испата за февруар уште немам а оваа исплта треба да ми е последна.Значи тешка мизерија и катастофа се!!! Има некој денес исплата или и викендот ќе одтанеме без пари.Јазк!!!!!
Може ли да пишете за породилно што точно се носат документи во фондот освен извод за бебето и копија од трансакциска сметка?