Првиот месец е две недели од матичен гинеколог и две недели од комисија боледување тогаш исплатува фирмата 80%мислам дека е не сум сигурна кај мене фирмата исплати 100%.Следниот месец е целосно од комисија.Ако нема исплата до сега или има проблем со документите или не се однесени во фонд ама и фирмата требало да и испати до сега ако однела документи.Кажи и да си провери со фирмата и нека прати емаил на Info@fzo.org.mk со име презиме и матичен број за да провери зашто и каснат со исплата.Јас сим на патолошка до сега ми исплаќаат секој месец редовно само некад порано некад покасно.
Se ustanovi deka sum bila vo pravo,problemot e sto mislela deka firmata gi nosela dokumentite,no ne i gi nosele. Neznam sega dali ke i gi isplatat tie meseci. I jas bev na patoloska kaj mene soprugot gi nosese sekoj mesec vo fond dokumetite.
Превери си со смедководтсво во фирма далк се е ок со документите или прати маил на фзо.Јас така си чекав дека знам каснат на крај да има грешка од страна на фирмата.
И јас сеуште немам. А има ли број за контакт ? Јас имам само маил. Пишав и јас 3 пати, не ми вратија на ниеден маил.
Не е во ред една половина да добиваат 20-25 дена порано знам другарки што добија негде 18-20ти Април, а ние уште немаме.
Дали по завршувањето на породилното треба да се оди кај матичен гинеколог за да се затвори или доволен е документот од отварањето каде си е наведен и датумот на завршување?