На ФБ прочитав пишаа дека стигнало кај некој. Кај мене нема, ќе си почекам до околу 25ти. Секој месец тогаш ми пуштаат.
Оф боже, да провериш дали е све ок со документи. Пиши таму мејлови звони , замарај. Јас до сега имав редовна исплата. Некогаш знаеше да закасни, ама повеќето од месеците докај 16ти,17ти ми пуштале. Е сега уште немам за мај. Очекувам деновиве ама последна исплата ми е па ќе видиме кога ќе ја пуштат. Макар имам само 15 дена за исплата.
И мене ми е последна, со првото ми каснеше многу последната... ајде баш пиши ако можеш кога ќе добиеш
Од грсд Скопје која е процедурата да се добијат средствата? Поднесено е пред два месеци, од општина и фонд веќе добив пари
Не е точно, веќе поднесов, за второ дете е 27 илјади или 20 не сум точно сигурна. И за прво дете добив ама не се сеќавам на чекорите
https://cms.mtsp.gov.mk/prava-od-detska-zashtita-ns_article-pomosh-za-oprema-na-novorodence.nspx Бо право си, од раѓање на место во македонија, не е скопје.
Ме збуни, помислив има новина и град Скопје почнал да дава пари, па сум пропуштила да поднесам. Инаку, за тоа што праша, по поднесување во министерство за труд и социјала, одиш за 10тина дена да ти дадат едно бројче, па тоа бројче го носиш во банка да го поврзат со твојата сметка и добиваш исплата за околу месец, евентуално два. Провери си во банка зошто доцнат.
На кој маил пишеше ? Сто пати е спомнат ама да не вртам назад .. да земам и јас да им пуштам еден мејл