Има префрлено кај мене породилно за прв пат на 31.08 за месец јули е сега како рачунаат јас како што сметав требаше повеќе да пуштат тие имаат помалку околу 1500 денари. Секој месец ќе биде исто сега или различно пуштаат?
во фирмата мм ги однесе по 10тина дена од кога се породив, а се породив на 06.07 и од фирмата натаму ми средија.
Женски после колку време ги земавте парите за новороденче од општина,не ми префрлија ништо инаку сум од Гази Баба
Извинете ве молам не знам дали и боледувањето спаѓа тука во оваа тема, но ако има некоја што земала може ли да ми кажете дали е редовно секој месец, зашто ме испоплашија дека се доцни по 2-3 месеци и после се пуштаат наеднаш од Фонд?
Мене ми кажаа дека тој проблем бил решен и дека не се чекало толку...за јули добив сега ќе видиме кога ќе префрлат за август. ми спомнаа дека зависело од сметководство колку на време ги носеле документите...
Jas porodilno za mesec juli zemav vcera a dokumenti podnesov pred nedela dena, sto znaci vekje ne se ceka tolku
Породилното ме е отворено на 21 јули меѓутоа фирма касни со плата добри 5 месеци, дали мора фирма да ги исплати сите плати за да земам породилно или не е потребно? Ве молам за одговор дали некој е во иста ситуација како мојата?
Супер, ти благодарам. А во јуни поднесе? Да знам дали да чекам месецов, јас до 12ти август бев под фирма.
Треба до 10ти во месецот да префрлат, но обично два три дена подоцна префрлаат. Се надевам вторник најдоцна за прва група
Ima li nekoe brojce kade moze da se informiram za dokumentite do kade e postapkata? podnesov na 04.08 a uste nema nisto za juli se porodiv na 02.07
Treba da se javis vo socijalno i ke mu go kazis maticniot broj i tie ke vidat koga treba da zemis i dali za eden ili dva meseci