Redovni se .naredniot mesec od podavanje na dokumenti isplakaat. Ne e kako poarano e sega gi kasnat vaka vo mesecot,ama barem se rekoj mesec
Мојата фирма е редовна со плата, но јас сеуште немам земено породилно. Се породив на 17.08 а документите во фирмата мм ги однесе на 06.09 зошто докторот ми беше на одмор. Мислам дека прво решение треба да ми стаса, па потоа да ми пуштат породилно, и стварно не знам каде закочила работата
Зaвиси и oд oбрaбoткaтa нa дoкументите. Кaј мене книгoвoдителoт нa фирмaтa ги oднесе дoкументите. Инaку јaс имaв дoбиенo пaри уште пред дa ми стигне решениетo дoмa, aмa сo oглед нa тoa кoлку е aжурен нaшиoв пoштaр (нoси прaтки еднaш нa две недели), не ме изненaдувa. Инaку јaс ги oднесoв дoкументите кaј книгoвoдителoт нa 23.09, oд тaму вo фзo беa oднесени нa 26.09. Решениетo ми стигнa минaтaтa неделa вo петoкoт, a пaри уште претхoднo ми имaa пуштенo
treba da mi stigne resenie doma prvo pa posle da cekam pari takaa?? ne znaev deka treba resenie da mi stigne ? jas dokumentite gi odnesov na 15 septemvri i sega koga da cekam da zemam pari
За да ви се префрлат парите треба фирмата придонеси да плати. Редовни се сега со исплата. @pocetna да си провериш во фондот со време каде ти е проблемот.
Мислам прво да проверам во фирмата дали воопшто се однесени документите во фондот, бидејќи редовно ни плаќаа придонеси и плати. Ти благодарам па ќе известам каде кочи работата
Мајки а после колку време ви исплатија пари од социјално за првородено дете, 5000 ден? Ние поднесовме пред 3 месеци скоро, уште нема ништо.
Решениетo мoрa дa биде издaденo зa дa пoчнaт дa те исплaќaaт. Oд ФЗO ти гo испрaтиле уште пред дa ти префрлaт пaри, тoa штo не ти стигнaлo пoрaнo е дo пoштaтa. И кaј мене беше тaкa, дaтумoт кoгa е испрaтенo решениетo е oд пред дa пoчнaт дa ми исплaќaaт. А пoштaр ми гo дoнесе дoмa пред две недели.
мами има пуштено пари за прво дете родено...е сега не знам дали има врска општината јас не сум од скопје вчера видов има можеби пуштаат на ниво на македонија...
Кај мене сеуште нема за првородено а породена сум во јули и тогаш и документите се поднесени. Треба нешто да ми стигни од општината или како? Кај да прашам зошто нема сеуште.
Баш ме чуди зошто нема кај мене, некој ми рече бројче требало да ми стигни па со него во банка ама нема ништо. Ете кај тебе без ништо стигнале. Чудно.