Ako prasuvas za porodilno pustaat na tri grupi,edna e denovive,drugata grupa okolu 10ti. I sledno okolu 20ti. Za prvo dete ako prasuvas treba brojce od socialnoto da vi dadat i da go odnesite vo banka?pa potoa ke vi isplatat. Malku me zbuni so prasanjevo,so ogled na toa sto postot mi e od prethodniot mesec koga puatija porodilno
Здраво, ми треба мислење или совет, бидејќи малку ме збунија париве што ми стигнаа. Вака, јас сум пријавена на работа од 2 февруари и на 2 август направив 6 месеци. Од 11 август ми отворија породилно, а се породив на 11 септември. Платата ми е 13000. Е сега на 12 октомври ми стигнаа од фонд 12904 ден на сметка, а два дена покасно значи на 14 октомври исто од фондот ми стигнаа уште 8952 ден.??? Што треба да значи ова?
знам срцка. Мојов секад ја касни, еднаш на време ја пушти па се омрсив 2 пати у месецот ко да не сум видела. да се редактирам и за боледување важи ова .
Mamicki mozi ne e za ovde prasanjeto,ali sepak da prasam. Dali nekoja majka go ima prodolzeno porodilnoto i po koj osnov?
Нема кај мене се уште. Инаку стално на почеток ми префрлаа. Ајде ќе почекам уште денес. Се надевам нема да ме стават со втора група.