Zdravo, ve molam za konsultacija. Porodilnoto mi e otvoreno 01.10,porodena sum Na 20ti. Documentot vo fzo mi odnesen Na 18.11 resenie nemam dobieno. Kako ke znam dali go imam, stignuva po posta? I do iskustvo vase vo dekemvri vajda treba da imam paricki ,? fala odnapred
По пошта ќе ти стигне решение каде ќе ти е наведена и сумата на пари која те следи. После тоа, за некои 3-4 месеци ќе почне да ти плаќаат, првиот пат наеднаш за заостанатите после редовно. Јас имав едно неубаво искуство со ова, со месеци каснеше решението, па излезе дека некој од фирмата документите си ги оставил во некоја фиока да стојат се надевам нема кај тебе да е така
Mene za nedela dena mi stigna resenieto,a za dve nedeli od koga gi odnesov dokumentite mi isplatija.Ama fakjav i vrski.Neznam dali imashe toa vrska ili ne.
A dali znate nekoj br kade da se informiram dali e izgotveno resenieto I se oklu to...te dali postoi sluzba voopsto
За брзо исплаќаат сега мене решението не ми беше стигнато, а пари имаше на сметка. Јули ми е отворено породилното, а во август ми исплатија за јули и по некој ден веднаш и за август и сега се редовни.
Se javiv vo fzo (nadvor of Skopje. Vo drug grad )I po maticen br mi proverija za nedela vreme ke treba da ima isplata . Resenieto e naprraveno
Има пуштено парички проверете си. Инаку ми стигнале и 5017 ден. означени како социјална помош од министерство за финансии. Дали се можеби тие пари од град Скопје што ги дава за прво дете? Ако е упатен некој нека ми каже, фала ви
Nema pari od grad Skopje. Imas od trud i socijala i od opstina vo koja pripagas( ne sekoja opstina dava). Da ovie pari ti se od trud i socijala.
Пoсле кoлку време ти стигнaa тие пaрите oд сoцијaлнo..нели истo првo решение стигa тoa се нoси вo бaнкa...и пoсле кoлку време ви исплaтијa пaри?
Poznanicka koja raboti tamu mi rece ne deka se grupi tuku nekolku referenti se i koga ke ti go sraboti predmetot mesecot taka