Не не, редовно се. На почеток на јануар би требало за октомври и ноември да ти се исплати, а за декември нешто подоцна, во зависност од тоа која група ќе бидеш
Jas zedov regres. Cela bremenost bev na boleduvanje +sega na porodilno i ovoj mesec mi pustija 8900 regres.
Е ајде де, божем одјавена.сум. како сакаат така аи го.толкуваат. мислипдесет души се на потодилно па ќе спасат некој денар.
Dali ima nekoj zemeno pari od opshtina aerodrom ili od socijalnoto. ednokraten nadomestok za bebce..jas 3ti noemvri ali nema uste
Ќе си почекаш месец/два/три/четири, освен ако нештата не се смениле. Да видам,да не верувам. Јас луѓе имав таму, па ги чекав два месеца по поднесување на документи.
Немa врскa, тoa зaвиси вo кoј дел си. Еве, јaс сум вo привaтен сектoр, вo здравство, и кaј нaс не е зaдoлжителнo дa се исплaти регрес, пa гoдинaвa немa дa земaм. Тoa е.
А бе дале на сите, ама не и на мене. И како што знам приватен сектор мора да даде, државниве институцио не земаат регрес
Прaвo нa регрес имaш секaкo. Пoбaрaј си, немa врскa штo си нa пoрoдилнo, ти следувa штoм си врaбoтенa пoдoлгo oд 6 месеци вo истa гoдинa.
Е ај на мене каже те ми зошто мене регрес ми пуштија само 2000 денари во таа фирма сум повише од една година. И како може само 2000?
Епа тоа газдата твој сака да те зезне, треба најмалку 40% од основицата да ти пушти. Јас денеска им пуштав на вработените по 9000 ден.
А смее ли законски така да направи и како јас тоа ке го пријавам во ујп нели што треба сите приходи од цела година.
Нормално дека не е законски. Секоја фирма е законски должна да исплати регрес за годишен одмор, без разлика дали е се уште вработен или е на породилно. Ако не се лажам мислам дека 8000 ден беше најмалце што треба да се плати ( ама не ме фаќај за збор). Во нашава држава биди среќна ако не ти ги земе и тие 2000 ден. Скоро на повеќето им ги пуштаат и после им ги земаат.